ÎN RUSIA AU FOST CONFIRMATE ÎNCĂ 2 PROGRAME DE STRĂMUTARE A COMPATRIOȚILOR

26.10.2015
În Rusia au fost confirmate încă 2 programe de strămutare a compatrioților
 

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a aprobat două programe de stat pentru acordarea sprijinului în vederea strămutării compatrioților care locuiesc în străinătate.

 

Despre acesta comunică Serviciul de presă al guvernului FR.

 

Finanțarea programului regiunii Kaluga se face din contul subvențiilor, oferite din bugetul federal pentru bugetul subiectului Federației Ruse, precum și din contul bugetului regiunii.

 

Decizia luată va permite sporirea potențialului de muncă al regiunii Kaluga, ceea ce va contribui la dezvoltarea socio-economică și demografică, se spune în document.

 

În cadrul realizării programului este planificată crearea condițiilor legale, organizatorice, socio-economice și de informare, care vor contribui la strămutarea compatrioților care locuiesc în străinătate, în regiunea Kaluga pentru ședere permanentă. Această măsură le va ajuta la reinstalarea benevolă în această regiune a circa 50 mii 500 de compatrioți, dintre care 23 580 − participanți ai programului. 26 920 – membri ai familiilor acestora.

 

În ceea ce privește programul Regiunii Autonome Hantî-Mansiisk − Yugra, finanțarea acesteia se face din contul subvențiilor acordate din bugetul federal către bugetul Federației, precum și din contul mijloacelor bugetului Regiunii Autonome Hantî-Mansiisk.

 

Programul va permite ca ajutorul să fie acordat la strămutarea în această regiune a 1400 de compatrioți, dintre care 1000 sînt participanți ai programului, iar 400 − membri ai familiilor acestora.

Anterior, Guvernul a aprobat Programul de stat al regiunii Celiabinsk, Altai și al Regiunii Autonome Nenețk pentru acordarea asistenței la strămutarea benevolă a compatrioților care locuiesc în străinătate.

 

Viza.md vă reamintește că în Republica Moldova activează deja de ceva timp Serviciul Federal de Migrație al FR. Citiți mai multe AICI.

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.