ÎN RUSIA S-AU ÎNTEȚIT VERIFICĂRILE GLOBALE ALE LUCRĂTORILOR IMIGRANȚI

05.07.2017
În Rusia s-au întețit verificările globale ale lucrătorilor imigranți
 

În ultimul timp s-au întețit verificările globale ale cetățenilor străini privind angajarea ilegală în cîmpul muncii pe teritoriul Rusiei. În cazul identificării încălcărilor pe cetățeanul străin îl așteaptă urmări neplăcute. Astfel, de exemplu, pe data de 30 iunie în or. Ekaterinburg au fost deportați cu forța 47 de imigranți ilegali originari din: Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan și Belarus. Cetățenii străini au sosit în Rusia pentru a lucra, însă nu dețineau permise de muncă. Toți lucrătorii imigranți au fost amendați pentru încălcarea regimului de ședere de către instanță și deportați cu forța din Rusia.

 

Reprezentantul oficial al DG al MAI al Rusiei pentru regiunea Sverdlovsk a declarat despre faptul că pe viitor va continua practica expulzării imigranților din țară pentru încălcările în cauză. Acest lucru înseamnă că toți cetățenii străini, indiferent de naționalitatea lor, ar trebui să acorde o atenție deosebită perfectării documentelor permisive pentru șederea legală în Federația Rusă.

 

Pentru a se angaja în mod oficial la muncă, străinul trebuie să prezinte o serie de documente, și anume:


1. Înregistrarea;
2. Polița de asigurare medicală voluntară;
3.Patenta de muncă (cu excepția cetățenilor din țările Uniunii Economice Eurasiatice);
4. Contractul de muncă și notificarea. Dacă un străin lucrează pe teritoriul Federației Ruse fără documente permisive, atunci îl așteaptă: amenda administrativă, a cărei valoare variază în funcție de regiune (în St. Petersburg, spre exemplu, constituie de la 5000 pînă la 7000 de ruble); expulzarea din țară cu posibila interdicție de intrare.

 

Sursa: jobmigrant.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.