ÎNCURAJAREA SPIRITULUI ANTREPRENORIAL PENTRU TINERII DIN REGIUNEA DE NORD A REPUBLICII MOLDOVA ŞI REGIUNEA TRANSNISTREANĂ.

19.09.2011

Comitetul internaţional pentru diplomaţie civică în parteneriat cu Black Sea Trust for Regional Cooperation, cu sediul la Bucureşti, lansează proiectul de încurajare a spiritului antreprenorial în rîndul tinerilor.

 

Titlul proiectului: Încurajarea spiritului antreprenorial pentru tinerii din regiunea de nord a Republicii Moldova si regiunea transnistreană.


Data de implimentare: 2011-2012.


Locul: regiunile de nord a Republicii Moldova (Soroca, Bălţi, Şoldăneşti, Rezina) şi regiunea transnistreană (Camenca, Rîbniţa).


În parteneriat cu: Black Sea Trust for Regional Cooperation, Bucureşti, România.


Experţi ai proiectului: Institutul de Dezvoltare Naţională, Vilnius, Lituania.


Grupul ţintă: organizaţii nonguvernamentale, reprezentaţi ai Administraţiei Publice Locale, din Republica Moldova şi regiunea transnistreană.


Descrierea proiectului: Este planificat să se transfere şi să se adapteze metodologii speciale în încurajarea antreprenoriatului rural şi creativitatea, avînd scopul de a influenţa pozitiv situaţia cu privire la antreprenoriatul în Republica Moldova şi regiunea transnistreană pe parcursul punerii în aplicare a proiectului. Această metodologie este utilizată continuu deja mai mulţi ani de partenerul proiectului în Lituania - Institutul National de Dezvoltare (NDI). NDI le-a achiziţionat de la organizaţia suedeză Communicare şi a adaptat pentru nevoile lituaniane. Metodologia este un set de metode Coaching de educaţie non-formală, cu accent special pe acţiuni şi rezultate. Este folosit cu succes în diferite ţări, de asemenea, în Centre de tineret al Spiritului antreprenorial fondat de către Institutul Naţional de Dezvoltare în Lituania.


Scopul principal al Proiectului: A stimula antreprenoriatul rural pentru persoanele din regiunea de nord a Republicii Moldova şi regiunea transnistreană prin stimularea creativităţii şi a activităţii lor în viaţa societăţii.


Scopul secundar al Proiectului: A îmbunătăţi capacităţile administrative ale ONG-urilor locale şi a primariilor din Republica Moldova şi regiunea transnistreană.


Obiectivele de bază ale Proiectului:
1. A adapta metodologia încurajării spiritului antreprenorial şi creativităţii personale pentru situaţia din regiunea de nord a Moldovei şi regiunea transnistreană.
2. A instrui membrii ONG-urilor şi primăriile din regiunea de nord a Republica Moldova şi regiunea transnistreană în utilizarea practică a metodologiilor adaptate.
3. A asigura difuzarea corectă a metodologiei adaptate şi alte rezultate ale proiectului.

 

Implicarea partenerilor în Moldova: partenerii vor fi implicaţi în dezvoltarea şi promovarea abilităţilor antreprenoriale proprii, vor fi încurajaţi să înceapă sau / şi să-şi consolideze cooperarea multilaterală în domeniul abordat de către Proiect.

 

Sursa: civicdiplomacy.org
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.