CE TREBUIE ȘTIUT ÎNAINTE DE A PLECA ÎN ALTE ŢĂRI PENTRU A PRIMI AJUTOR MEDICAL?

25.03.2012
Foto: topsecretwriters.com

Obţinerea asistenţei medicale în străinătate este asociată cu anumite riscuri, despre care trebuie să ştim pentru a le minimaliza.


Termenul "turism medical" presupune călătoria în altă ţară cu scopul obţinerii asistenţei medicale. Principala motivaţie pentru majoritatea oamenilor este costul redus al serviciilor medicale în altă ţară. Cele mai frecvente tipuri de asistenţă medicală pe care oamenii tind să o obţină în străinătate sînt: chirurgia plastică, stomatologia, chirurgia cardiacă.


Riscurile turismului medical


Riscurile specifice ale turismului medical depind de ţara în care este organizată călătoria şi procedurile planificate. Eventualele riscuri:


• Comunicare. Lipsa abilităţilor de comunicare într-o limbă străină poate duce la neînţelegeri.
• Reutilizarea acelor de unică folosință creşte riscul de îmbolnăvire cu hepatita virală sau SIDA.
• Unele medicamente pot fi contrafăcute sau de o calitate proastă.
• Rezistenţa la antibiotice este o problemă generală. În unele ţări, bacteriile pot fi diferite şi mai specifice decît în altele.
• În unele ţări, sîngele pentru transfuzii poate fi luat de la donatori bolnavi. În plus, sîngele nu este întotdeauna verificat în modul corespunzător, ceea ce măreşte riscul de hepatită virală şi alte maladii infecţioase, care sînt transmise prin sînge.
• Călătoria cu avionul după o intervenţie chirurgicală creşte riscul de formare a trombelor.


Ce trebuie întreprins


1) Dacă intenţionaţi să mergeţi în altă ţară pentru tratament medical, atunci, cel puţin cu 4-6 săptămîni înainte, contactaţi medicul curant pentru a discuta informaţii generale despre starea de sănătate şi riscurile specifice legate de procedurile medicale viitoare, precum şi capacitatea de a face zborul înainte şi după intervenţia chirurgicală.
2) Asiguraţi-vă de pregătirea şi calificarea specialiştilor care vă vor oferi asistenţa medicală şi de corespunderea echipamentului medical în instituția, în care veți fi supus procedurilor medicale.
3) Asiguraţi-vă că aveţi un acord în scris cu grupul de personal care se va ocupa de dvs., specificînd, în acelaşi timp, costul medicamentelor şi îngrijirilor medicale necesare.
4) Aflaţi ce acţiuni legale aveţi dreptul să întreprindeți în cazul în care procedura va fi efectuată incorect.
5) Dacă nu cunoaşteţi limba ţării în care mergeţi, indicaţi modul de comunicare cu medicul şi personalul.
6) Luaţi cu dvs. copiile le înregistrărilor medicale, inclusiv ale testelor de laborator şi rezultatele altor studii efectuate, care vă vor putea fi necesare pentru obţinerea îngrijirilor medicale. În plus, veţi nevoie de informaţii despre posibile reacţii alergice pe care le-aţi avut în timpul vieţii.
7) Pregătiţi şi luaţi cu dvs. toate prescripţiile medicale şi lista medicamentelor, administrate de dvs., inclusiv denumirile internaţionale, producătorii şi doza.
8) Conveniți cu medicul dvs. asupra vizitei următoare, înainte de plecare.
9) Înainte de a planifica vacanţa de vară, şi anume: formele active de recreare cum ar fi bronzatul, înotul, consumul de alcool sau călătoriile îndelungate, specificaţi dacă acestea nu vă sînt contraindicate după intervenţia chirurgicală.
10) Înainte de reveni acasă, obţineţi copiile tuturor înregistrărilor referitoare la asistenţa medicală primită în străinătate.
 


Sursa: ecology.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.