LEGIUNEA FRANCEZĂ - AMATORII DE ,,SENZAŢII TARI,, TREBUIE SĂ SE GÎNDEASCĂ BINE ÎNAINTE DE A ALEGE UN ASEMENEA DRUM

18.04.2013
Foto: parismatch.com

Legiunea străină franceză (Légion étrangère) este o unitate a Armatei franceze, care a fost întemeiată în 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței. A fost creată pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză. Voluntarii străini sînt conduși de ofițeri francezi, iar astăzi sînt acceptați și cetățeni ai Republicii Franceze, care în prezent formează 24% din numărul total de recruți.


Militarii din aceste regimente sînt prezenţi în cele mai fierbinţi teatre de operaţiuni ale planetei. De-a lungul anilor, mercenarii din Legiune au executat misiuni de deminare, menţinere a păcii sau de intervenţie în Liban, Irak, Kuweit, Cambodgia, ex Iugoslavia, Coasta de Fildeş, Somalia, Rwanda, Eritreea, Afganistan, etc, dar şi în Asia de sud-est la misiuni umanitare după valul tsunami din 2005.


Persoanele interesate în angajare în Legiunea Franceză urmează să țină cont de următoarele condiții și particularități ale angajării:

 

  1. Vîrsta: între 17-40 ani. Pentru minori este necesară autorizaţia scrisă a unuia din părinţi sau tutore.
  2. Documente necesare: buletin, paşaport, permis de conducere sau declaraţie de identitate.
  3. Condiţie fizică foarte bună, dantura în stare foarte bună (80% întreagă).
  4. Nu este obligatorie cunoașterea limbii franceze (doar cunoașterea cuvintelor de bază: drepţi, culcat, dreapta, stînga etc.)
  5. Recrutarea se face doar pe teritoriul Republicii Franceze. Candidatul trebuie să ajungă acolo prin resurse proprii.
  6. Contractul este pe o durată de 5 ani fără posibilitatea de a părăsi Franţa sau de a pleca în ţara de origine.
  7. Angajarea în Legiune se poate face în centrele de recrutare din Franţa.
  8. Oricine se poate angaja indiferent de religie, apartenență etnică, etc.
  9. Odată ajuns la centrul de recrutare candidatul va fi supus unor teste medicale. Apoi recrutul va fi condus la Regimentul de comandament al Legiunii unde vor urma teste amănunţite: medicale, profesionale, sportive, psiho-tehnice.
  10. Ulterior (în urma susținerii cu succes a testelor) recrutul va semna un contract pe o perioadă de 5 ani cu Legiunea.
  11. Apoi voluntarul va începe instrucţia militară de bază care durează 14 săptămîni.
  12. După terminarea instrucţiei persoana va fi repartizată unui regiment în funcţie de performanţele pe care le-a avut la instrucţie şi nevoile regimentelor.
  13. Dacă obțineți un punctaj foarte bun la instrucţie, aveți şansa săi alegeți regimentul la care doriți să operați.


Militarilor din Legiunea Străină li se oferă concediu în fiecare an, cu o durată de 45 de zile lucrătoare. Cei înrolaţi în Legiune sînt supuşi unei perioade de instruire de bază de 15 săptămîni, după care sînt detaşaţi într-unul din cele 10 regimente situate în Franţa, America de Sud şi Africa. Acel regiment va fi în teorie casa legionarului pentru următorii 5 ani.


Masa, cazarea şi echipamentul sînt gratuite. Legionarii care dovedesc talent muzical pot fi cooptaţi în orchestra Legiunii, care susţine concerte în Franţa şi în alte ţări ale lumii, iar cei cu abilităţi sportive deosebite pot face parte din echipa de atletism a Legiunii.


Din anul 1831, mai mult de 35.000 de legionari au căzut pe cîmpul de bătălie. Amatorii de senzaţii tari trebuie să se gîndească bine înainte de a alege un asemenea drum.


Mai multe informații pot fi vizualizate pe pagina oficială a Legiunii.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.