Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

O METODĂ NOUĂ DE LUPTĂ CONTRA IMIGRANȚILOR ILEGALI ÎN RUSIA

07.02.2017
O metodă nouă de luptă contra imigranților ilegali în Rusia
 

O nouă metodă de a lupta cu lucrătorii imigranți ilegali a inventat MAI al Rusiei.


Departamentul intenționează să sancționeze angajatorii care iau la lucru străini cu carduri de migrare completate în mod necorespunzător. Ministerul Afacerilor de Interne a elaborat modificări la Codului Muncii, la legea "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini" și la Codul cu privire la contravențiile administrative. În acest proiect este vorba de străinii, care conform legii nu au nevoie nici de patentă, nici de permis de muncă pentru a lucru în Rusia. În acest caz fiind vorba de: oameni de știință, profesori și medici, artiști în turnee, refugiați veniți cu invitații, precum și de studenții, care lucrează în timpul lor liber.


În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, un asemenea oaspete va putea fi angajat numai în cazul cînd în cardul de migrare drept scop al vizitei în Federația Rusă va fi indicat: la lucru. Totodată, va fi imposibilă obținerea postului de muncă rîvnit prin înșelăciune: angajatorilor le va fi acordat un nou drept: ei vor fi în măsură să solicite de la candidat cardul de migrare original chiar la interviul de angajare. În cazul în care omul de afaceri va încălca noile norme și va lua la lucru un străin care a venit în țară în calitate de turist, pe el îl așteaptă amenzi usturătoare.


Astfel, dacă un străin venit la muncă va fi angajat fără contract oficial, angajatorul va fi penalizat cu suma de 800 de mii de ruble. În plus, oficialii vor avea dreptul să-i închidă compania pentru trei luni. Aceeași pedeapsă este prevăzută în proiect pentru acei antreprenori la care lucrează "turiștii" și alți imigranți, care nu au declarat în cardul de migrare drept scop de intrare în țară: munca. Angajatul care lucrează fără a avea dreptul va fi amendat, la rîndul său, cu 2-5 mii de ruble, cu posibilitatea de a fi deportat în patrie.

 

Sursa: mk.ru
 

Publică un comentariu nou