Curiozităţi locale

  • Prînzul este masa principală în Liban. Aproape toate felurile se consumă cu pîine, două dintre sortimentele de pîine fiind khub, un fel de pită, şi marqouq, o pîine subţire ca hîrtia.

 

  • Libanezii nu amestecă peştele cu produsele lactate. Mezze este o mîncare ce se serveşte în porţii mici ca aperitiv. Felul naţional libanez este kibbeh, preparat din carne de miel sau vită şi grîu.Ingredientele cele mai întîlnite sînt labanul (un fel de iaurt), orezul, lintea, frunzele de vie, apa de trandafir, susanul, năutul şi menta. Aici vinul se produce de sute de ani. O băutură unică este arak, un fel de rachiu cu anason. Alte băuturi populare sînt cafeaua foarte tare şi ceaiul cu mult zahar.

 

  • Libanezii sînt faimoşi pentru ospitalitatea lor. Formula de întîmpinare este strîngerea mîinii.

 

  • O modalitate preferată de petrecere a timpului sînt discuţiile politice, cu voce tare. Aceeaşi atmosferă predomină şi pe străzi, unde semnele de circulaţie sînt rare şi nu sînt respectate, iar pietonii traversează pe unde şi cînd au chef.