Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

Vreau să mă căsătoresc în Italia cu un cetățean italian. Ce trebuie să fac?

Pentru înregistrarea unei căsătorii în Italia urmează să Vă adresați la primăria italiană din regiunea Dvs. De regulă, se solicită 2 documente din partea cetățeanului RM: certificat de naștere și certificat de capacitate matrimonială (nulla osta di matrimonio).

 

Pentru a solicita certificatul de capacitate matrimonială (nulla osta di matrimonio) prin intermediul Consulatului, urmează să vă prezentați cu actele Dvs, precum și actele viitorului soț italian, după cum urmează:

 

Actele necesare din partea cetățeanului RM:

- buletin de identitate sau pașaport;

- certificat de naștere și după caz, certificat de divorț/deces al fostului soț;

 

Actele necesare din partea cetățeanului italian/străin:

- copia pașaportului sau în alternativă a cărții de identitate (care urmează a fi apostilată și tradusă în limba română).

- certificat de la primăria italiană privind starea civilă (certificato di stato libero) apostilat și tradus în română. Certificatul de „ Stato Libero", precum și copia Cărții de identitate (în cazul în care nu se are în posesie pașaportul) urmează să fie apostilate la Prefectura/Tribunalul din regiunea Dvs; traducerea în limba de stat poate fi solicitată și la sediul consulatului.

 

Costul serviciului consular privind solicitarea certificatului de capacitate matrimonială: 40 euro.

Termenul: estimativ 45 zile.