ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII ÎN FRANȚA

Ghid

 

 

Pînă la plecare în străinătate în scop de muncă recomandăm să vă documentați exhaustiv referitor la condiţiile particulare de intrare şi şedere în scop de muncă prevăzute de legislaţia țării de destinație, care pot suferi modificări frecvente, condițiile care urmează să le îndepliniți în cazul angajării la muncă, clauzele obligatorii pentru un contract de muncă, precum și obligațiile agențiilor private de ocupare a forței de muncă.

 

În cazul destinaţiilor care necesita viză, asiguraţi-vă pentru obţinerea acesteia. Odată aplicat în paşaportul dumneavoastră colantul de viză, verificaţi cu atenţie perioada de şedere înscrisă și tipul de viză indicat. De asemenea, țineți cont că angajarea provizorie la muncă în străinătate a cetăţenilor Republicii Moldova se efectuează de sine stătător, în baza contractului individual de muncă încheiat înainte de ieşire din Republica Moldova, prin intermediul agenţiilor private de ocupare a forţei de muncă, care dispun de licenţă sau conform prevederilor acordurilor bilaterale.

imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza de lucru

Vă mulțumim că ne-ați contactat,

Urmează să indentificați angajatorul si ulterior, după obținerea contractului, să aplicați pentru viza de tip D.

Sfaturi utile la subiectul contractului de muncă sînt disponibile la următoraea adresă:

 

http://www.viza.md/faq/general-question

 

De asemenea, Vă comunicăm că căutarea unui loc de muncă poate fi o sarcină frustrantă și dificilă în Franţa. Ca şi în cele mai multe locuri, multe angajări se fac prin conexiuni personale şi reţele de absolvenți. O reţea eficientă este o modalitate foarte bună de a afla despre oportunităţi.

Traseele tradiţionale prin ziare, internet şi agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sînt folosite frecvent în Franţa, dar sunt multe locuri de muncă care sunt ocupate în baza relațiilor și contactelor. De multe ori posturile vacante nu sînt anunţate public, dar se suplinesc cu persoane care au contacte în cadrul companiei.

 

Administraţia franceză dispune de o rețea mare de agenţii pentru ocuparea forţei de muncă. Cele mai importante sînt:

  • Pôle emploi - agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă. Ea are un număr mare de birouri în întreaga țară. Acestea oferă locuri de muncă manuală şi pentru cei necalificaţi - puteţi vedea anunţuri numai în franceză:
  • http://www.pole-emploi.fr/accueil/     sau
  • APEC, agenţia naţională franceză pentru ocuparea forţei de muncă de profesionişti şi directori (Agence pour l'Emploi de Cadres) - www.apec.fr .

 

Cu respect,

Echipa Viza.md

2 Mai 2013- 10:20 am
Anonymous
lucru

salut
vreau si eu sa imi iau un contract de munc ain franta, care ar fi procedurile mai simple de obtinere,
merci

26 Apr 2013- 10:28 după amiază

Opţiuni de afişare a comentariilor

Alege modalitatea preferată de afişare a comentariilor şi apasă "Salvare opţiuni" pentru a activa modificările propuse.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.