ÎN 2013, CANADA VA SOLICITA AMPRENTELE DIGITALE

19.12.2012
Foto: fineartamerica.com

Ministrul Cetățeniei, Imigrației și Multiculturalismului al Canadei, Jason Kenney, a anunțat că, în 2013, cetățenii din 29 de state ale lumii, care vor veni în țara lor pentru studii, lucru sau doar în vizită, împreună cu cererea de viză, vor lăsa amprentele digitale, scrie visa4.ru.  Singurele excepții vor face diplomații și membrii familiilor acestora.


Informațiile colectate (foto și amprentele digitale ale solicitantului) vor fi păstrate într-o bază de date special concepută. De fiecare dată cînd solicitantul va trece hotarul Canadei, datele lui vor fi confruntate cu informațiile din baza de date pentru a se asigura că este anume persoana care se prezintă.


În 2013, Canada va cere amprentele digitale de la cetăţenii din Afganistan, Albania, Algeria, Bangladesh, Birmania, Cambodgia, Colombo, Congo, Egipt, Haiti, Iran, Irak, Laos, Pakistan, Tunisia, Palestina, Sudan, Siria, Vietnam și Yemen, precum şi din alte state. Este demn de remarcat că, în afară de Canada, tehnologii de biometrie sînt utilizate la trecerea frontierei cu SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Malaysia, Arabia Saudită și unele țări din UE.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.