ÎN BULGARIA CU VIZĂ SCHENGEN

26.01.2012
Foto: 3dwallpaperstudio.com

De acum înainte deţinătorii de vize pentru Spaţiul Schengen vor putea călători în Bulgaria. Guvernul acestei ţări a decis , că turiştii vor putea să se afle pe teritoriul Bulgariei timp de 90 de zile în decurs de 6 luni. Totodată, aceştia nu vor mai avea nevoie de o viză bulgară.

 

Autorităţile de la Sofia au simplificat, în regim unilateral, regimul de vize cu ţările din spaţiul Shengen. Viza de tip Shengen poate acum s-o înlocuiască pe cea bulgară, însă nu şi invers. Totodată, viza Shengen nu permite călătoriile în Bulgaria pe perioade îndelungate de timp, pentru angajarea la muncă sau studii.

 

Autorităţile bulgare speră că această decizie va contribui la dezvoltarea turismului şi legăturilor de afaceri. În plus, autorităţile bulgare speră să trezească interesul turiştilor şi oamenilor de afacerri din Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Turcia şi alte state, care nu fac parte din UE.

 

Decizia Executivului bulgar va fi în vigoare pînă la momentul în care Bulgaria va adera la spaţiul Shenghen. Autorităţile Bulgariei şi României speră ca ţările lor să fie acceptate în zona Shengen în vara lui 2012.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.