ÎN MOLDOVA A FOST LANSATĂ ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A HOTELURILOR ŞI RESTAURANTELOR

16.05.2012
Foto: blogspot.com

La Chişinău a fost lansată Asociaţia Naţională a Hotelurilor şi Restaurantelor. Reprezentanţii organizaţiei, care întruneşte 28 de membri, spun că doresc promovarea turismului prin intermediul mai multor parteneriate cu Guvernul Republicii Moldova.


La ceremonia de lansare, preşedintele asociaţiei a semnat şi primul acord de colaborare cu Asociaţia Hotelurilor din Federaţia Rusă.

 

"Clopoţelul de aur este simbolul Asociaţiei Hotelurilor din Rusia. De fiecare dată cînd îl facem cadou prietenilor noştri, le spunem să ne sune şi noi vom fi mereu alături", spus oficial acesta.

 

Noua asociaţie îşi doreşte ca statul să elimine concurenţa neloială din domeniul hotelier.

 

"Noi sîntem gata să achităm, să transferăm în buget ceea ce ni se cere nouă, dar noi am dori să fie cît mai lejer şi presingul fiscal, şi din altă parte a organelor de control", a declarat preşedintele Asociaţiei Naționale a Hotelurilor şi Restaurantelor, Stanislav Rusu.

 

"Comparativ cu anul 2010, numărul turiştilor a crescut cu opt procente. Îmi exprim speranţa că Asociaţia Naţională a Hotelurilor şi Restaurantelor va contribui la creşterea calităţilor turistice", a precizat directorul general al Agenţiei Turismului, Ludmila Dumitraş.

 

Anul trecut, contribuţia domeniului hotelier şi a celui al alimentaţiei publice în bugetul de stat a fost de peste 200 de milioane de lei. În prezent, în Moldova există 250 de hoteluri, pensiuni şi moteluri. La fel, există aproape 2800 de unităţi de alimentaţie publică.

 

Sursa: publika.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.