ACORDUL RM-UE PRIVIND FACILITAREA ELIBERĂRII VIZELOR A SUFERIT MODIFICĂRI

01.08.2012
Foto: rtv.net

Guvernul va transmite spre ratificare Parlamentului proiectul de lege privind Acordul de modificare a Acordului RM-UE privind facilitarea eliberării vizelor, semnat la 27 iunie 2012, la Bruxelles, după ce documentul în cauză a fost aprobat, astăzi, în şedinţa Cabinetului de Miniştri, care are loc la Bălţi.


Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a declarat, în şedinţă, că modificările operate în Acordul respectiv vin să extindă facilităţile pentru obţinerea vizelor, lărgirea categoriilor de cetăţeni care pot beneficia de scutiri de taxe; simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor cu intrări multiple pentru anumite categorii de cetăţeni printre care reprezentanţi ai societăţii civile, oameni de afaceri, studenţi şi cercetători, precum şi abolirea regimului de vize pentru deţinătorii de paşapoarte de serviciu.


Potrivit viceministrului, totodată, documentul semnat va spori avansarea R. Moldova în procesul de negociere a regimului liber de vize pentru cetăţenii moldoveni, care vor circula în Europa.


La 27 iunie, la Bruxelles, în timpul ceremoniei de semnare a acordului sus-numit, Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Afaceri Interne, şi-a exprimat încrederea că acest acord va fi parafat şi va intra în vigoare până la finele anului curent.


Sursa: MOLDPRES
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.