AGENȚIA FITCH A RETROGRADAT RATINGUL MAI MULTOR ȚĂRI EUROPENE

30.01.2012
Foto:phototimes.ru

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat vineri ratingurile a cinci state din zona euro, între care Italia şi Spa nia , informează AFP şi EFE.


Ratingul Italiei a scăzut cu două trepte la 'A-', cel al Spaniei a fost redus cu două trepte la 'A', cel al Belgiei a coborît cu o treaptă la 'AA', cel al Sloveniei a scăzut cu două trepte la 'A', iar cel al Ciprului a coborît cu o treaptă la 'BBB-'.


Fitch pusese sub supraveghere ratingurile acestor cinci ţări, ca şi pe cel al Irlandei, care a fost însă confirmat la 'BBB+'.


Toate aceste ratinguri sînt însoţite de o 'perspectivă negativă', ceea ce înseamnă că Fitch are în vedere să le retrogradeze din nou.


Agenţia a invocat într-un comunicat 'deteriorarea marcată a perspectivelor economice', într-un moment în care tot mai mulţi economişti vorbesc de un an de recesiune sau, în cel mai bun caz, de stagnare în 2012. Or, din punctul de vedere al Fitch, criza din zona euro nu va fi soluţionată decît atunci cînd va exista o refacere economică 'generalizată'. Este 'evident' că noi reforme substanţiale vor fi necesare pentru a asigura stabilitatea economică şi financiară, inclusiv o integrare bugetară mai amplă, a adăugat agenţia.


Potrivit Fitch, o explozie a zonei euro nu poate fi complet exclusă.

 

Sursa: money.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.