AMBASADORUL MOLDOVEI IN FEDERATIA RUSĂ A FOST RECHEMAT

26.04.2012
Foto: trm.md

Ambasadorul Moldovei în Federaţia Rusă Andrei Neguţă, a fost rechemat din functie! Solcitarea a venit din partea ministrului de externe Iurie Leancă. Asta după ce Neguţă a declarat la Moscova în cadrul unui interviu, că se pronunţă pentru menţinerea forţelor militare ruse în Transnistria. Diplomaţia de la Chişinău a calificat aceste declaraţii drept regretabile.

 

Rechemarea lui Neguţă vine după ce, în urmă cu două săptămîni, în cadrul unui interviu a declarat că “Retragerea militarilor ruşi ar pune în pericol atît Republica Moldova, cît şi întreaga regiune.” Susţinînd astfel pozitţa de a menţine forţele armate ruse în Transnistria. Declaraţiile lui Neguţă au fost calificate drept regretabile de către Ministerul de Extrene de la Chişinău.

 

La fel acestea au stîrnit nemulţumiri şi în rîndul deputaţilor. Astfel, legislatorul neafiliat Mihai Godea a cerut în Parlament rechemarea lui Neguţă. În scurt timp, în locul lui Neguţă urmează să fie numită o altă persoană.

 

Andrei Neguţă a fost numit in funcţia de ambasador la Moscova la sfîrşitul anului 2008 prin decretul preşedintelui ţării de atunci Vladimir Voronin. Neguţă mai asigură prin cumul şi funcţia de ambasador în Armenia şi Kazahstan, Mandatul lui urma să expire la sfîrşitul acestui an.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.