AMBASADORUL UNGARIEI: ÎN 2013, MOLDOVA AR PUTEA OBȚINE REGIM LIBERALIZAT DE VIZE CU UE (VIDEO)

21.06.2012
Foto: iatatravelcentre.com

Moldova are toate şansele să obţină la anul viitor permisiunea din partea Uniunii Europene pentru un regim liberalizat de vize. Declaraţia a fost făcută de Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, György Varga, în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice.

 

Oficialul a specificat că o dovadă pentru aceasta este şi adoptarea primului plan de implementare a programului privind liberalizarea regimului de vize, impus de Uniunea Europeană.

 

György Varga a menţionat că, pentru a obţine acest privelegiu, ţară trebuie să continue implementarea programelor ce ţin de liberalizarea vizelor într-un ritm sporit. “Deoarece 2011 aţi început, iar în 2012 a luat sfîrşit aprobarea primului plan de acţiuni, Uniunea Europeană nu poate să facă nimic decît să constate că planul a fost elaborat şi implementat”, a spus Varga.

 

Cît priveşte rezultatele obţinute de Centrul Comun de Vize pe parcursul mandatului său, Ambasadorul Ungariei a subliniat că tot mai multe persoane beneficiază de serviciile sale. “În 2008, circa 3500 de persoane au obţinut vize, iar în 2012 - circa 20 de mii. În 2008, circa 13% din solicitări de acordare a vizelor erau respinse, acum însă sînt cu 5-6% mai puţine refuzuri”, a precizat oficialul.

 

György Varga este ambasador al Ungariei în Republica Moldova începînd cu anul 2008.

 


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.