AU FOST NOMINALIZATE CELE MAI IEFTINE ORAŞE PENTRU ODIHNĂ

11.07.2012
Foto: caas.by

Portalul TripAdvisor a evaluat preţurile în cele mai populare capitale mondiale şi a creat un rating al celor mai convenabile oraşe pentru odihnă.


Ratingul a fost format în baza evaluării costului unei odăi pentru două persoane într-un hotel cu patru stele, a două călătorii cu taxi a cîte 3 km, a două cocktailuri în barul unui hotel de cinci stele şi a cinei pentru două persoane, cu vin.


Majoritatea oraşelor care au intrat în top-20 sînt din Asia şi America Latină, dar au nimerit şi cîteva oraşe din Europa Centrală şi de Vest. Astfel, pe locul 20 s-a plasat Praga, unde un asemenea pachet va costa aproximativ 198 de euro, iar pe locul 18 este Lisabona cu 195,42 euro. Atena ocupă locul 15 cu 190,01 euro pentru o noapte. Poziţia a opta în ratingul mondial şi a treia – în european a fost ocupat de Sofia, unde turiştii vor avea nevoie de doar 165,81 euro. Varşovia, în pofida creşterii preţurilor în sezonul turistic, s-a dovedit a fi şi mai accesibilă decît capitala bulgară. Potrivit estimărilor portalului TripIndex, după încheierea Euro-2012, odihna în Varşovia va costa doar 159,23 euro. În acest mod, capitala Poloniei ocupă locul şase în clasamentul mondial şi doi – în Europa.


Cel mai ieftin oraş din Europa s-a dovedit a fi Budapesta, unde oaspeţii vor avea nevoie de 154,71 euro ca să petreacă confortabil o seară.

 

Sursa: EUROMAG
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.