AUSTRIECII VOR INVESTI 18 MILIOANE DE EURO ÎN PRODUCEREA CABLURILOR ELECTRICE PENTRU AUTOTURISME ÎN BĂLŢI

09.02.2012
Foto:  itar-tass.com

Compania austriacă "Gebauer&Griller" va investi 18 milioane de euro în producerea cablurilor electrice pentru industria auto în cea de-a doua subzonă a Zonei Economice Libere Bălţi. Potrivit administratorului ZEL Bălţi, Marin Ciobanu, acordul respectiv a fost atins în cadrul unei întîlniri bilaterale cu conducerea "Gebauer&Griller", desfășurate în timpul unei vizite de afaceri în Austria din 2-6 februarie.

 

Părţile au discutat condițiile de activitate ale companiei austriece în ZEL Bălţi, volumul investiţiilor preconizate pentru următorii doi ani şi planurile privind crearea de noi locuri de muncă. S-a menționat că la prima etapă, volumul investiţiilor "Gebauer&Griller" va constitui 18 mil. euro. Aceste mijloace urmează a fi investite în construcţia halelor de producere, a oficiilor, cu o suprafață de 15 mii de metri pătraţi, precum şi în achiziţia utilajului modern.


Se estimează că volumul anual al vînzărilor va atinge aproximativ 50 mil. euro. Salariul minim va fi la nivelul de 5-7 mii de lei, iar numărul angajaţilor va fi de 150 de persoane, în mare parte ingineri şi specialişti calificaţi. "Gebauer&Griller" planifică să-şi înceapă activitatea de construcție a halelor de producere în trimestrul IV al anului curent. Se preconizează că circa 20% din volumul total de cabluri electrice produse de ”Gebauer&Griller” va fi achiziţionat de ”Draexlmaier Automotive”, iar restul de 80% din producţie urmează a fi exportată în România, Ucraina şi Polonia companiilor ”Johnson Controls” şi ”Leoni”.


Întreprinderea ”DRA Draexlmaier Automotive”, înfiinţată în Moldova de către concernul german ”Draexlmaier”, este principalul rezident al ZEL Bălţi, care se specializează în fabricarea producţiei pentru inginerie mecanică, în special, piese pentru automobile. Compania internațională ”Gebauer&Griller”, cu sediul principal în Austria, este un important producător de cabluri şi fire industriale din cupru, aluminiu şi oţel pentru industria de automobile, trenuri electrice de mare viteză, etc. Cifra de afaceri anuală constituie circa 350 mil. euro, ceea ce fiind unul dintre cei mai importanți actori pe piața fabricării de cabluri.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.