BUSINESSMENI DIN MOLDOVA ŞI TURCIA AU DISCUTAT PERSPECTIVELE DE COOPERARE MAI STRÎNSĂ

15.01.2012
Foto:  noi.md

Circa 30 de întreprinzători din Republica Moldova şi Turcia s-au întrunit ieri, 13 ianuarie, în cadrul reuniunii de afaceri moldo-turcă. Oamenii de afaceri au făcut schimb de experienţă privind colaborarea moldo-turcă, iar pentru a se familiariza suplimentar cu economia noastră, ei au fost invitaţi să viziteze şi expoziţia naţională „Fabricat în Moldova”, care va avea loc în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, la Chişinău.

 

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Vladimir Didilica, a menţionat că relaţiile economice moldo-turce au o istorie îndelungată, dar nu sînt valorificate pe deplin. Potrivit lui, pe parcursul a zece luni ale anului 2011, agenţii economici din Moldova au exportat în Turcia mărfuri în sumă de circa 59,5 milioane dolari sau cu 14% mai mult în comparaţie cu perioada similară a anului 2010 şi au importat bunuri din Turcia în valoare de peste 293 milioane dolari sau cu 85% mau mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010.

 

„Deşi volumul comerţului exterior între Moldova şi Turcia, în perioada ianuarie – octombrie 201, a crescut cu 68% faţă de 2010, Turcia deţine o pondere de 3,38% în exporturile totale ale Republicii Moldova şi de 7,05% din importurile totale ale ţării pentru anul 2011. Turcia este o piaţă atractivă pentru Moldova şi sper ca întreprinzătorii prezenţi la eveniment să contribuie la creşterea volumului schimburilor comerciale dintre ţările noastre”, a specificat Didilica.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.