CĂLĂTORIILE LUNII MARTIE: FESTIVALURI CE MERITĂ VIZITATE

13.03.2012

Luna martie, în toată splendoarea ei, a şi pus stăpînire pe continentul european. Această perioadă minunată este gata să Vă răsfeţe cu strălucitoarele ei culori şi fascinantele ei evenimente. Special pentru Dvs., am făcut o listă a celor mai interesante festivaluri europene, care trebuie neapărat vizitate în martie. Deci, reţineţi:

 

• 9-25 martie – Starkbierzeit – Festivalul Berii de la Munchen. Această perioadă a anului este cunoscută şi ca ”sezonul berii tari”. Festivalul este o petrecere de adio a iernii. Dacă sînteţi un amator al acestei băuturi, Vă recomandăm să mergeţi în Germania, dar nu uitaţi nici de celebrul Oktoberfest, din toamnă.

 

Foto: chillisauce.co.uk

 

• 15-19 martie – Fallas de Valencia – sărbătoarea comunităţii de la Valencia în Spania. Fallas în traducere înseamnă „torţă” . Deci, este o sărbătoare a focului. În această zi, tradiţional, sînt arse lucrurile vechi, precum şi se aprind petarde (care aici se numesc „mascleta”), precum şi focuri de artificii.

 

Foto: hellomagazine.com

 

16-19 martie – St. Patrick Festival – festival irlandez, organizat în cinstea Sf. Patrick, devenit o carte de vizită a ţării. Către această sărbătoare, oraşul capătă o nuanţă de verde, iar punctul culminant al evenimentului îl reprezintă parada, faimoasă în întreaga lume, care, datorită popularităţii sale, deja a depășit graniţele oraşului Dublin, acum aceasta are loc şi la New York.

 

Foto: travelinggreener.com

 

16-26 martie – Budapest Spring Music Festival – Festivalul Primăverii de la Budapesta. Deja pentru mulţi ani consecutiv, festivalul, care datează din 1981, reprezintă principalul eveniment muzical al anului, atrăgînd tot mai mulţi turişti. Vizitînd festivitatea, veţi avea şansa să vă familiarizaţi cît se poate de aproape cu specificul culturii ungare şi cu reprezentanţii acesteia.

 

Foto: interlude.hk

 

20 martie – în oraşul olandez Wogelenzang, special pentru Dvs., se va deschide Parcul olandez al lalelelor. Aveţi la dispoziţie 2 luni pentru a admira această splendoare. În pavilioanele parcului veţi putea vedea mii de specii de lalele, iar doritorii vor avea posibilitatea să viziteze şi muzeul local.

 

Foto: tripsite.com

 

25 martie – Festivalul Waffle internaţional, organizat de Bunavestire, marchează ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria faptul că Ea va deveni mama lui Iisus. Și, întrucît tradiţionalele dulciuri din Suedia sînt vafele, sărbătoarea este cunoscută şi ca Ziua vafelor.

 

Foto: belva.ro

 

Nu ne rămîne decît să Vă urăm o călătorie cît mai plăcută şi să Vă spunem că aşteptăm cu nerăbdare impresiile şi, desigur, fotografiile Dvs.


Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.