CAZAREA ÎN HOTELURI, MAI SCUMPĂ PENTRU CĂ AU CRESCUT CHELTUIELILE DE ÎNTREŢINERE

25.08.2012
Foto: hotelresearch.ru

Taxele hoteliere ar putea creşte. Reprezentanţii acestei industrii susţin că majorările ar urma să constituie de la 5 pînă la 10 la sută.

 

Administratorii de hoteluri susţin că majorarea tarifelor de cazare vine pe fondul creşterii cu pînă la 15 la sută a cheltuielilor de întreţinere.

 

"Ne putem aştepta la o majorare a tarifelor între 5 şi 10% în dependenţă de amplasarea hotelului şi în dependenţă de structura de cazare. Lumina, gazul, energia termică, preţul acestor servicii a fost considerabil majorat şi vrînd-nevrînd proprietarii hotelurilor sunt nevoiţi să le ia în considerare", a specificat preşedintele Asociaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor, Stanislav Rusu.

 

Managerii hotelurilor recunosc că, în Moldova, taxele pentru aceste servicii sunt mai mari decît în alte ţări. Ei argumentează această situaţie prin poverile fiscale mari, dar şi concurenţa neloială.

 

"Cei cinci la sută, cu care sunt obligat să contribui la fondul Primăriei, este o taxă foarte mare luînd în considerare că marea majoritate a statelor europene au redus-o pînă la 1%. Dacă să ne referim la TVA aici lucrurile stau cît se poate de drastic, avem 20% de TVA când Comunitatea Europeană a decis să fie minim 5%. Este o piaţă relativ atipică în care există o concurenţă neloială şi destul de acerbă cu cei care au apartamente de închiriat", a menţionat Adrian Dobrin, manager general de hotel.

 

În prezent, în Moldova, preţul de cazare la hotel începe de la 80 de euro pentru o cameră simplă şi poate ajunge chiar şi pînă la 500 de euro pentru o noapte, într-o cameră prezidenţială.


Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.