CHIŞINĂUL SE PREGĂTEŞTE DE SĂRBĂTORILE DE PAŞTI

09.04.2012
Foto: noi.md

În preajma sărbătorilor pascale, cele 107 biserici din municipiul Chişinău urmează să fie asigurate cu iluminat. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat acest lucru instituţiilor responsabile. De asemenea, şeful Direcţiei poliţiei municipale, Silviu Muşuc, susţine că, în noaptea de 15 spre 16 aprilie, forţele de ordine vor supraveghea bisericile pînă la ultima persoană.


Totodată, municipalitatea nu a pregătit un orar de circulaţie a transportului public în noaptea de Paşti. “Autobuzele şi troleibuzele vor circula cu o ora mai mult, iar microbuzele – după fluxul de călători”, a spus şeful Direcţiei transport, Adrian Boldurescu.


Cît priveşte cele 47 de cimitire, în preajma acestora vor fi amenajate parcări. Totodată, în ziua de Paştele Blajinilor circulaţia spre cimitirul Doina va fi gratis. În context, Chirtoacă a recomandat unor locuitori ai capitalei să nu transforme cimitirele în loc de distracţii. “Am observat că începem cu pomenirea, iar la amiază se trece la petrecere. Forţele de menţinere a ordinii să fie atenţi la cei care ies din limita bunului simț şi să-i roage ca să-şi rotunjească petrecerea”, a spus primarul capitalei.
 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.