CU AJUTORUL JAPONIEI, ÎN 100 DE SATE DIN MOLDOVA VOR FI INSTALATE SISTEME DE ÎNCĂLZIRE CU BIOMASĂ

01.02.2012
Foto: blogspot.com

În grădiniţele de copii, şcoli şi alte instituţii sociale din 100 de localităţi rurale din Moldova vor fi instalate sisteme de încălzire care funcţionează în bază de biomasă (paie şi alte deşeuri agricole). Proiectul va fi implementat cu ajutorul Japoniei.

 

Potrivit informaţiei acordate NOI.md de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, acest lucru este prevăzut de proiectul „Sisteme de încălzire cu biomasă în localităţile rurale din Moldova” şi protocolul privind condiţiile şi procedura de selectare a beneficiarilor proiectului respectiv.

 

Documentul a fost semnat de iniţiatorul proiectului, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Moldovei, Vasile Bumacov, directorul executiv al Unităţii de implementare şi administrare a Programului „2KR”, Valeriu Bulgari, şi şeful misiunii Guvernului Japoniei aflate în Moldova, Adachi Ichiro.


Se preconizează că proiectul va fi implementat în cadrul programului moldo-japonez „2KR”. În scopul elaborării studiului de fezabilitate privind estimarea costurilor pentru colectarea deşeurilor agricole, instalarea cazanelor de ardere a biomasei, şi a liniilor de producere a peleţilor în Moldova a sosit într-o vizită de lucru o misiune a Guvernului Japoniei, din care fac parte reprezentanţi ai companiilor „JICA” (Japan International Cooperation Agency), “JICS” (Japan Intrenational Cooperation System), “Mitsui Consultants Co. Ltd” şi “UNICO International Corporation”. Reprezentanţii japonezi urmează să activeze în Moldova pînă pe 26 martie, timp în care vor vizita mai multe localităţi din ţară.


Proiectul urmează a fi implementat în 100 de localităţi rurale din Moldova, unde există posibilităţi de colectare şi prelucrare a biomasei în cantităţi suficiente pentru asigurarea funcţionării normale a cazanelor pentru încălzire.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.