ELVEŢIA: A FOST NOMINALIZAT CEL MAI SIGUR TRANSPORT PENTRU CĂLĂTORII

13.09.2012
Foto: segodnya.ua

Specialiştii elveţieni au publicat informaţii privind securitatea diverselor tipuri de transport. Conform datelor Serviciului Federal de statistică, cele mai numeroase accidente au loc în transportul cu automobile. În 2011 în accidente rutiere au decedat 320 persoane, 4475 au fost traumaţi grav, 19 000au primit traume uşoare.


În mediu, la un milion de locuitori ai Elveţiei revin 28 de decese. Este mult mai puţin, ca în Germania (45 persoane), Spania (54 persoane), Franţa (64 jertfe), Austria şi Italia (66 şi 68 persoane), Grecia şi Polonia (111 şi 102 decedaţi).


Însă numărul celor decedaţi în rezultatul catastrofelor feroviare şi aviatice, în ultimul deceniu, s-a majorat şi el. În anul 2011 în Elveţia au decedat 13 persoane în timpul călătoriei cu trenul, tot atîtea jertfe au făcut şi zborurile aeriene.


Experţii au constatat, că de cele mai multe ori îşi pierd viaţa motocicliştii. A fost chiar elaborată o scară a posibilelor decese în timpul călătoriei cu diverse genuri de transport pe o distanţă de 100 km.


Cel mai riscant mijloc de transport pentru călătorii s-a dovedit a fi motocicleta (probabilitatea de deces 1la 268 000), 1 din 4,2 mln călătorii auto se poate sfîrşi foarte trist, trenul prezintă pericol în1 din 56 mln. cazuri.


Aşa dar, experţii consideră trenul ca fiind cel mai sigur mijloc de transport pentru călătorii şi amintesc, că în situaţiile accidentare utilizarea mijloacelor de securitate necesare contribuie la salvarea vieţii.

 

Sursaeuromag.ru
  

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.