EUROPENII CUTREIERĂ LUMEA ÎN CĂUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ

26.12.2011
Foto: euronews.net

Mulţi europeni repetă acum soarta strămoşilor lor, care, în secolele 18-19 părăsea masiv țara de origine, cutreierînd lumea. Migranţii actuali din țările Uniunii Europene sînt impuși să facă acest pas de către criza economică profundă şi de şomaj.

 

Cei mai mulți șomeri locuiesc în Spania - 21,5%. În Grecia circa 17,7% nu au un loc de muncă, în Portugalia – aproape 13%, iar într-o țară atît de prosperă, precum este Germania, șomajul a ajuns la nivelul de 7%.

 

Germania este una dintre țările cu cel mai înalt nivel de rezistență la criza financiară. Încoace fug vecinii nemților din Uniunea Europeană. In primele 6 luni ale anului în Germania au sosit 435 de mii de persoane sau cu 68 de mii de persoane mai mult decît în perioada similară a anului trecut.

 

Numărul de imigranţi veniți în Germania din Grecia în prima jumătate a acestui an a crescut cu 84% comparativ cu anul trecut, iar din Spania – cu 49%.

 

Își părăsesc țara și portughezii. Ei caută o viață mai bună în Mozambic și Brazilia. În prezent, aproape 98 de mii de cetățeni portughezi așteaptă să primească viză în Angola.

 

Sursa: euronews.net