FLUXUL DE TURIŞTI ÎN ROMÂNIA S-A REDUS CU 16%

20.06.2012
Foto: blogspot.com

În ultimul an, sfera turismului şi a afacerilor hoteliere a scăzut cu 16%, atingînd 1,5 mld. euro în 2011. Reducerea numărului de turişti ce sosesc în România a dus la scăderea cheltuielilor acestora pe teritoriul ţării de la mai bine de 750 mil. euro în 2008 pînă la mai puţin de 600 mil. euro în 2011. Turismul intern a înregistrat, de asemenea, o scădere de 11%, de la 1,01 mld. la 900 mil. euro. Pe parcursul ultimilor 4 ani, ratingul de creştere a turismului local a scăzut cu 5,7%. Totodată, studiul a arătat că sferei turismului şi a afacerilor hoteliere îi revine 1,4% din PIB: domeniul turismului aduce circa 6 mld. euro din PIB-ul României, relatează Romanian Times.


România a devenit o destinaţie turistică excelentă pentru mulţi călători, concurînd cu ţări precum Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania. În sezonul estival, staţiunile Mangalia, Saturn, Venus, Olymp şi Mamaia se află în topul destinaţiilor turistice.


În ultima perioadă, o importanţă considerabilă capătă turismul rural, principalul obiectiv al căruia fiind promovarea folclorului şi tradiţiilor locale.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.