FMI A MAJORAT PRONOSTICURILE CREŞTERII ECONOMICE A GERMANIEI

04.07.2012
Foto: rtv.net

Un nivel stabil al cererii, susţinut de o piaţă puternică a muncii, va impulsiona creşterea economică a Germaniei în acest an pînă la 1% şi pînă la 1,4% la anul viitor. Potrivit Reuters, aşa arată pronosticul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

 

„Germania dispune de suficiente condiţii pentru a asigura creşterea economică în baza cererii, după încetinirea acesteia la finele lui 2011, subliniază cei de la FMI. Efectul secundar al micşorării cererii externe din anul trecut, practic, s-a atenuat, în timp ce condiţiile pieţei interne a muncii au continuat să se consolideze”.


În aprilie, Fondul a prognozat o creştere a economiei Germaniei cu 0,6% pentru 2012 şi cu 1,5% în 2013.


“Datorită bilanţurilor corporative bune, precum şi cele ale gospodăriilor individuale, unor salarii mai mari, pronosticurilor fixate ale inflaţiei, dar şi costului scăzut al creditării, creşterea va atinge maximul prognozat în cea de a doua jumătate a anului 2012”, se specifică în declaraţia FMI.


În acelaşi timp, Fondul avertizează că o acutizare a crizei în zona euro şi micşorarea perspectivelor creşterii economice la nivel mondial reprezintă factori de risc pentru reducerea prognozei.


Sursa: rosbalt.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.