GERURILE DĂUNEAZĂ GRAV COLOSSEUMULUI

16.02.2012
Foto: nationalgeographic.com

Celebrul Colosseum Roman se deteriorează din cauza gerurilor puternice, care, deja pentru a doua săptămînă, au pus stăpînire pe Italia și pe alte regiuni din Europa de Sud.


Autoritățile italiene au fost nevoite să închidă accesul la Colosseum din cauza poleiului. În ziua dimineții de luni, reprezentanții administrației au vrut să deschidă accesul către amfiteatru, însă s-au răzgîndit rapid cînd unul dintre lucrătorii muzeului s-a lunecat, fracturîndu-și piciorul. Astăzi, presa italiană a comunicat că, din cauza înghețurilor, s-a desprins un fragment al placajului.


Primăria orașului Roma a promis să deschidă Colosseumul joi. Între timp, specialiștii din domeniu fac tot posibilul pentru a proteja amfiteatrul, vîrsta căruia constituie aproximativ două mii de ani.


Într-o situație similară se află și Veneția, unde săptămîna trecută, pentru prima dată în ultimii 80 de ani, au înghețat principalele artere de transport.


Paralizate sînt și canalele din Olanda. Această țară s-a ciocnit de o asemenea situație pentru prima dată în ultimii 15 ani.


Lucrurile nu stau mai bine nici pe Dunăre. Cîteva țări simultan – România, Bulgaria, Croația și Serbia – au fost nevoite să interzică transportul maritim, deoarece rîul a înghețat în proporție de peste 70%.


La scrierea articolului a fost utilizat materialul publicat de site-ul utro.ru.

 


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.