GRECIA TREBUIE SĂ RĂMÎNĂ ÎN ZONA EURO CA SĂ EVITE O SĂRĂCIE NEMAIÎNTÎLNITĂ, SUSŢINE MINISTRUL GREC AL FINANŢELOR

20.08.2012
Foto:  quickenloans.com

Grecia 'trebuie să rămînă în zona euro'; în caz contrar, va înregistra o sărăcie nemaiîntîlnită, a spus duminică ministrul grec al Finanţelor, Yannis Stournaras, înaintea unei săptămîni de întrevederi cruciale între premierul elen şi oficiali ai Uniunii Europene (UE), transmite AFP.


'Trebuie să supravieţuim şi să rămînem în zona euro pentru că este singura opţiune care ne poate apăra de o sărăcie prin care n-am mai trecut niciodată', a declarat Stournaras cotidianului grec Vima tis Kyriakis.

 

Troica organismelor de credit - UE, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE) - urmează să analizeze în septembrie situaţia financiară din Grecia. Potrivit condiţiilor impuse de UE şi FMI, deblocarea următoarei tranşe de împrumut, aşteptată de Atena, de 31,5 miliarde de euro, va depinde de acest audit.

 

Pentru a obţine aprobarea împrumutului, fără de care ţara riscă să intre în incapacitate de plată şi să iasă din zona euro, guvernul grec se străduieşte să-şi îndeplinească obligaţiile asumate, încercînd să ia măsuri de economisire a 11,5 miliarde de euro în 2013 şi 2014. 'Dacă nu luăm măsuri..., este ameninţată rămînerea noastră în zona euro', a subliniat Stournaras.

 

Preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, urmează să se întîlnească miercuri, la Atena, cu premierul grec Antonis Samaras, Grecia dorind să obţină o amînare cu doi ani pentru aplicarea noilor măsuri de austeritate cerute ţării în schimbul salvării sale financiare.

 

Grecia nu va ieşi din zona euro, a spus sîmbătă presei Jean-Claude Juncker, adăugînd totuşi că, 'dacă Grecia refuză o consolidare bugetară şi reforme structurale, trebuie să ţinem seama de această problemă'.

 

Samaras urmează să se întîlnească vineri, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, şi sîmbătă, la Paris, cu preşedintele francez Francois Hollande. Merkel şi Hollande se vor întîlni joi la Berlin.

 

Sursa: ziare-pe-net.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.