IRLANDA ŞI MAREA BRITANIE AR PUTEA AVEA O VIZĂ COMUNĂ

08.06.2012
Foto: johnmarkcole.blogspot.com

Ministrul irlandez al Sportului şi Turismului, Leo Varadkar a propus intrducerea în Irlanda şi Marea Britanie a vizei unice, care ar permite turiştilor din Uniunea Europeană să circule liber în ambele ţări. În acest caz zona dintre Marea Britanie şi Irlanda s-ar asemăna zonei Sсhengen din partea continentală a Europei. Ministrul şi-a făcut publică propunerea în cadrul şedinţei parlamentare comune anglo-irlandeze care a avut loc recent în incinta Parlamentului Irlandei de la Dublin, informează Russianireland.com.


Pentru a intra pe teritoriul Regatului Unit, dar şi al Irlandei, cetăţenii Moldoveni au nevoie de viză. Pentru a o solicita, persoana trebuie să prezinte paşaportul şi documentele necesare, inclusiv datele biometrice, precum şi să achite taxa de viză, făcînd o programare la secţia vize al Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit (UK Border Agency) se pe lîngă Consulatul Britanic la Chişinău.


Conform programului Visa waiver scheme (în vigoare pînă în 2016) o viză valabilă pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord oferă turiştilor posibilitatea de a intra şi pe teritoriul Irlandei. De menţionat că această facilitare a regimului de vize are caracter unilateral, prezenţa unei vize irlandeze nu oferă dreptul de intrare în Marea Britanie fără o viză corespunzătoare.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.