ISRAEL: DIMINEAȚĂ – AMPRENTELE DIGITALE, SEARA – VIZA

24.10.2012
Foto: visa-israel.com

Ministerul de Interne al Israelului intenționează să creeze o bază de date biometrice ale călătorilor străini, precum și vor refuza acordarea vizei pentru turiștii care nu doresc să lase amprentele digitale la trecerea frontierei.

 

Astfel de măsuri de securitate în Israel se introduc ca urmare a atacurilor teroriste permanente. De remarcat că se intenționează ca la baza de date biometrice ale turiștilor în Israel să aibă acces o mulțime de servicii diferite. În afară de Ministerul Afacerilor Interne, datele vor fi disponibile pentru Mossad, poliție, ofițerii serviciilor speciale, membrii Knessetului, oficialii de rang înalt și chiar pentru angajații administrațiilor locale.

 

De asemenea, potrivit unei note distribuite de către Ministerul de Interne, fiecărui turist i se va emite cîte un card biometric de identificare special. Aceste carduri, pe care călătorii vor fi obligați să le poarte cu sine în timpul odihnei, pe lîngă nume, fotografie și număr de identificare, vor conține și alte date cu caracter personal, al căror număr este încă în stadiul dezbaterilor.

 

Sursa: argumentiru.com
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.