JAPONIA ÎŞI REABILITEAZĂ RAMURA TURISMULUI

30.05.2012
Foto: oursurprisingworld.com

Oficiali din industria turismului susţin că, cel mai probabil, către anul viitor ramura va reveni complet la parametrii de odinioară. La un an după cutremurul şi tsunami-ul din regiunea Tohoku şi explozia de la Centrala Atomică Fukusima-1, sectorul turistic al Japoniei e în continuare în dificultate.


Potrivit Consiliului Mondial de Călătorii şi Turism (WTTC), în Japonia s-a produs o scădere drastică a fluxului de turişti străini – cu 28% comparativ cu anul precedent. La Tîrgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) - un eveniment reprezentativ la care se adună actori de top din industria turismului, delegatul din Tokio Hiromi Walbenberger a declarat că mari speranţe se pun în primăvara anului viitor, cînd numărul turiştilor va reveni la cel de dinaintea evenimentelor din martie 2011.

 

Reprezentantul de marketing pentru Europa, America şi Oceania, Takuo Nagano, spune că Agenţia Naţională de Turism a Japoniei alocă circa 5 mld. yeni (60 mil. dolari SUA) pentru promovarea ţării prin intermediul Organizaţiei Naţionale a Turismului din Japonia. Totodată, acesta a subliniat că jumătate din această sumă este destinată refacerii infrastructurii turistice a regiunii Tohoku, afectate de seism.


Sursa: ayda.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.