LA CHIŞINĂU A FOST INAUGURATĂ O EXPOZIŢIE PENTRU TOŢI AMATORII DE CAFEA

19.03.2012
Foto: Екатерина Мазуренко

„Sînteţi la fel de împătimit de cafea ca şi mine?” Această întrebare, cofemanul Alexandru Stucanov ar putea s-o adreseue oricăruri locuitor al Capitalei Moldovei şi este puţin probabil ca cineva dintre ei să răspundă afirmativ.

 

Şi asta deoarece în viaţa lui Alexandru Stucalov cafeaua este o adevărată patimă. Iar atunci cînd viaţa lui a marcat aniversarea a 55 de ani, evident, un cadou mai bun decît o „expoziţie a cafelei” nici nu se putea.

 

Deci, la 17 martie, în ziua aniversării a 55-a a lui Alexandru Stucalov, la Chişinău a fost inaugurată expoziţia „Drumul mătăsii”, în cinstea omagiatului, cea mai mare parte a exponatelor fiind din colecţia personală a acestuia.

 

Expoziţia este găzduită de Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie. Zeci de prieteni ai omagiatului au venit să-l felicite în această zi specială. Trebuie să recdunoaştem că ceremonia de deschidere a decdurs cu brio: atmosferă caldă, cadouri pentru omagiat şi, desigur, cafea! Această licoare miraculoasă era prezentă peste tot (inclusiv în ceştile servite invitaţilor).

 

Dacă însă nu aţi reuşit să ajungeţi la expoziţia „Drumul cafelei”, mai aveţi o şansă să o vizitaţi, pînă la 22 aprilie. Aci veţi putea vedea colecţia enormă a ceştilor de cafea a lui Alexandru Stucalov (acesta le-a afunat viaţa întreagă!).

 

Totodată, veţi putea urmări evoluţia modului de preparare a cafelei – de la turce pînă la maşini de cafea. În plus, vă veţi putea delecta cu minunatele lucrări ale elevilor şcolii lui Roman Rîbalioov, protagonista fotografiilor fiind, evident, cafeaua. Expoziţia mai oferă o mulţime de alte lucruri interesante, astfel încît amatorii de cafea nu vor rămîne indiferenţi! Aşa că nu rataţi şansa!

 

Expoziţia „Drumul cafelei” se desfăşoală la adresa Chişinău, str. „31 August 121А (Muzeul de arheologie şi Istorie) , program de lucru: 10.00 - 17.00. Expoziţia funcţionează pînă la 22 aprilie curent.

 

Sursa: kp.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.