MOLDOVA ŞI-A ALES MASCOTA PENTRU OLIMPIADA DE LA LONDRA

29.04.2012
Foto: noi.md

Comitetul Naţional Olimpic (CNO) a selectat în urma unui concurs mascota echipei olimpice a Republicii Moldova. Este vorba despre un dragon geto-dacic, cu care strămoşii noştri mergeau în luptă. Mascota a fost realizată de către Ruslan Roşca, student în anul trei al Universităţii „Ion Creangă”, şi a fost selectată din cele 157 de lucrări prezentate la concurs.

 

„Îmi place foarte mult istoria şi mai ales istoria neamului nostru, de aceia am ales lupul geto-dacic, care este îngemănat din două animale: cap de lup şi trup de şarpe, stindardul cu care strămoşii noştri mergeau în luptă”, a spus învingătorul concursului, Ruslan Roşca. Acesta a fost premiat cu un iPad din partea organizatorilor.

 

Totodată, Comitetul Naţional Olimpic a premiat şi lucrările plasate locul doi, deţinătorul căreia a primit un iPhone, locul trei cu un telefon mobil şi o mie de lei, precum şi deţinătorii locurilor patru şi cinci, care au primit diplome şi premii băneşti.

 

Preşedintele CNO, Nicolae Juravschi s-a arătat încrezător că mascota nou-aleasă va aduce succes echipei naţionalei Moldovei la Olimpiadă, menţionînd că chiar dacă a fost selectată înainte de Olimpiada din Londra, aceasta va rămîne mascota Republicii Moldova şi după jocurile olimpice din vară.

 

Concursul a fost organizat în perioada 2-23 aprilie pe un site de socializare, timp în care fiecare putea să propună o variantă. Ulterior, un juriu al CNO a selectat cele mai bune lucrări, desemnînd şi învingătorul.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.