MOLDOVA ŞI EAU INTENŢIONEAZĂ SĂ EFECTUEZE ZBORURI AERIENE DIRECTE

13.10.2012
Foto: noi.md

Republica Moldova preconizează să semneze cu Emiratele Arabe Unite un acord bilateral privind serviciile aeriene, care va permite efectuarea reciprocă a curselor aeriene directe dintre cele două ţări. Guvernul Moldovei a aprobat iniţierea negocierilor privind semnarea acestui document.

 

Iniţiativa încheierii acestui acord a fost lansată anterior de ambasadorul EAU în România şi Moldova, Yacoub Yousef Hassan Al Hosni, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru. Ambasadorul a menţionat că EAU se pronunţă pentru extinderea colaborării economice cu Moldova, subliniind că potenţialul ţării noastre încă nu este valorificat deplin de investitorii din EAU, iar lansarea unor curse aeriene directe va contribui la dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale.

 

La rîndul său, Anatol Şalaru a menţionat că statele arabe se bucură de un interes deosebit din partea cetăţenilor moldoveni şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor este deschis pentru colaborare. Potrivit lui Şalaru, semnarea acordului cu EAU va contribui la deschiderea pieţei serviciilor aeriene din Moldova şi diversificarea curselor efectuate din Aeroportul Internaţional Chişinău. De asemenea, semnarea documentului va facilita accesul pe pieţele serviciilor aeriene din Orientul Mijlociu.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.