MOLDOVA SI TURCIA DORESC CONSOLIDAREA SECURITATII IN CONTEXTUL LIBERALIZARII REGIMULUI DE VIZE

14.08.2012

Foto: karadeniz-press.ro

Ministrul de Interne Dorin Recean a discutat cu ambasadorul turc în Moldova, Mehmet Kartal, despre consolidarea securităţii, în contextul eventualei liberalizări a regimului de vize între cele două ţări.


Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Interne, cei doi oficiali au avut ieri o întrevedere, la care au abordat temele menţionate. Astfel, ministerele de Interne ale celor două state urmează să-şi intensifice cooperarea, pentru obţinerea rezultatelor reciproc avantajoase.

 

Mehmet Selim Kartal a reiterat că relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Republica Turcia, domeniul afacerilor interne, au fost întotdeauna bune şi a menţionat că partea turcă doreşte consolidarea în continuare a acestora.

 

La rîndul său, ministrul Recean a confirmat că Ministerul de Interne este gata să depună eforturi maxime în cadrul cooperării, în special pe segmentul securităţii, în condiţiile în care cele două state vor conveni să accepte un regim liberalizat de vize. Dorin Recean a mulţumit diplomatului turc pentru asistenţa Guvernului de la Ankara în domeniul instruirii poliţiştilor moldoveni.


Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.