PÎNĂ ÎN 2015, CAPITALA AR PUTEA AVEA O ŞOSEA DE CENTURĂ

24.01.2012
Foto: ziuadecj.realitatea.net

Pînă în 2015, Capitala ar putea avea o şosea de centură. Cel puţin, aşa îşi propune Guvernul care are deja pregătite patru proiecte în acest sens.

 

Unul dintre cele mai grandioase proiecte ale Ministerului Transporturilor care vizează construcţia unui drum de ocolire a Chişinăului se ridică la peste un miliard 670 de miloane de lei. Acesta prevede reabilitarea drumurilor care fac legătura dintre localităţile Sociteni-Ialoveni-Băcioi-Sîngera şi are o lungime de 32 de kilometri.

 

O altă variantă examinată de Guvern este reconstrucţia a 14 kilometri de drum dintre localităţile periferice ale Capitalei, Budeşti şi Sîngera. Pentru aceste lucrări ar fi necesare 650 de milioane de lei. Un alt treilea proiect prevede reconstrucţia porţionată a drumurilor Chişinău-Leuşeni-R3 şi Chşinău-Hînceşti-Basarabeasca.

 

Un asemenea drum de ocolire ar costa 125 de milioane de lei, însă eficienţa acestuia ar fi scăzută din cauza segmentării şoselei de centură. Cel mai fiabil proiect discutat la Guvern este reabilitarea drumului M21 Chişinău-Dubăsari-Poltava. În acest caz ar fi necesară reconstrucţia a 10 kilometri de drum.

 

În prezent, Ministerul Transporturilor negociază un acord de finanţare de 430 de milioane de lei cu o firmă din China pentru construcţia, pînă în 2015, a şoselei de centură a Capitalei.

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.