PE 28 OCTOMBRIE, CETĂŢENII UCRAINEI VOR PUTEA TRAVERSA LIBER FRONTIERA MOLDOVEI

08.08.2012
Foto: noi.md

Cetăţenii Ucrainei, care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului, vor putea vota, pe 28 octombrie 2012, în cadrul alegerilor în Rada Supremă, în incinta a două secţii de vot din Chişinău şi Bălţi.

 

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, a spus într-un interviu acordat NOI.md că pe teritoriul Moldovei, oficial, sunt înregistraţi în jur de 70 de mii de alegători ucraineni cu drept de vot.

 

Cea mai mare problemă constă însă în aceea că majoritatea alegătorilor se află pe teritoriul regiunii transnistrene. În acest context, Pirojkov a remarcat că reprezentanţii Ucrainei şi a Moldovei au efectuat un set de consultaţii privind asigurarea transportării alegătorilor la secţiile de votare de pe teritoriul R.Moldova.

 

„Problema este că, potrivit modificărilor în legislaţia moldovenească, cetăţenii străini, care locuiesc pe teritoriul Transnistriei, trebuie să aibă înregistrare, însă cetăţenii ucraineni, cu regret, nu merg la organele teritoriale ale Moldovei pentru obţinerea înregistrării. Aceasta ar putea fi un impediment pentru traversarea graniţei administrative. Pentru noi este important că am primit deplina susţinere din partea autorităţilor R.Moldova şi acceptul ca, pe 28 octombrie, în timpul desfăşurării alegerilor, vor fi eliminate cerinţele privind prezentarea înregistrare pentru cetăţenii Ucrainei”, a spus ambasadorul.

De remarcat că la alegerile în Rada Supremă a Ucrainei vor fi deschise 33,5 mii de secţii de votare în interiorul ţării şi 114 peste hotare.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.