PRIMĂRIA CAPITALEI A FĂCUT PUBLIC PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR CULTURAL-ARTISTICE DEDICATE HRAMULUI ORAȘULUI

10.10.2012
Foto: moldova.md

Manifestări sportive, concursuri și expoziții de artă, muzică și voie bună. Cel puțin asta promite primăria capitalei de hramul orașului. Manifestările dedicate sărbătoririi celor 576 de ani de la prima atestare documentară a orașului au demarat ieri, 7 octombrie, cu Cupa municipiului Chișinău la tenis.

 

În zilele de pînă la sărbătoare, la Aerodromul sportiv din Vadul lui Vodă vor fi desfășurate Cupele orașului la rachetomodelism și aeromodelism. Între 11 și 15 octombrie, la centrul de cultură şi artă „Ginta Latină” va avea loc cea de-a paisprezecea ediție a Festivalului internațional de dans popular, iar la 12 octombrie va avea loc concursul de compoziţii florale „Graţia şi farmecul florilor”. În zilele de 13-14 octombrie, la Palatul Republicii se va desfășura concursul internaţional la dansuri sportive „Chişinău – OPEN - 2012”.

 

În seara zilei de 13 octombrie, la Palatul Național va fi organizat un concert al tinerelor talente „Orașul meu cel drag”. În cadrul festivității, vor evolua Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu, Cristian Botgros, Felicia Dunaf, Ştefan Negură, Mariana Bulicanu, Olga Busuioc, Andrei Jilihovschi, „Akord”, Art Studio „Repede”, „Noroc”, precum și maestrul Eugen Doga. Invitații speciali ai serii vor fi Alfia Korotaeva (Rusia), Paula Seling (România) și cîștigătorul „Eurovision 2009” Alexander Rybak (Norvegia).

 

Ziua de 14 octombrie va începe cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și o liturghie de hram la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Ulterior, în scuarul Catedralei și în Piața Marii Adunări Naționale primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va felicita locuitorii capitalei cu ocazia sărbătorii, va prezenta delegaţiile oficiale, dar și va conferi titlurile de Cetăţeni de Onoare ai municipiului Chişinău scriitorului Spiridon Vangheli şi academicianului Mihai Cimpoi. De la orele 13.00 și pînă la 17.00 a zilei, Preturile de sector ale municipiului își vor prezenta programele de sărbătoare.

 

Începînd cu ora 16.30, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un concert dedicat Sărbătorilor oraşului Chişinău cu evoluarea mai multor interpreți și trupe autohtone. Seara va culmina cu focuri de artificii.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.