PRIMA EDIŢIE A CONCURSULUI "M. BIEŞU" VA REUNI PESTE 30 DE INTERPREŢI

28.08.2012
Foto: voceabasarabiei.net

Peste 30 de interpreţi din Armenia, Germania, Rusia, Ucraina, România, Kazahstan, Republica Moldova se vor reuni la Chişinău, în perioada 12-15 septembrie, în cadrul primei ediţii a Concursului Internaţional de Operă "Maria Bieşu". Despre aceasta a anunţat Uniunea Muzicienilor.

 

Parascovia Berghie, vicepreşedinte al uniunii respective, a precizat pentru agenţie că la concurs vor evolua atît cîntăreţi de operă începători, cît şi profesionişti. Cei peste 30 de concurenţi vor evolua în scenă cu o arie selectată de juriu şi cu alta la alegere.

 

Cîştigătorul concursului va primi Trofeul, în valoare de 15 mii de euro. Interpretul care va primi Premiul I va ridica 10 mii de euro, Premiul II - 7 mii de euro, iar premiul III - 5 mii de euro.

 

În componenţa juriului concursului au fost incluşi muzicieni vestiţi din Italia, Turcia, Rusia, România, Ucraina, Republica Moldova.

 

Celebra cîntăreaţă de operă Maria Bieşu (1935-2012), apreciată drept Primadona Operei Naţionale de la Chişinău, a trecut în nefiinţă la 16 mai anul curent. Artista s-a stins din viaţă fiind bolnavă de leucemie.


Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.