REGIMUL SIMPLIFICAT DE VIZE IRAN

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Iran.

Regimul simplificat de vize presupune posibilitatea cetăţeanului de a călători în baza paşaportului fără necesitatea obţinerii vizei în ţara de reşedinţă, dar cu obţinerea acesteia la aeroportul din ţara de destinaţie.

Pentru a călători în Iran în scopuri turistice, cetăţenii moldoveni pot obţine viza la sosire, pentru un termen ce nu depăşeşte 15 de zile.

Dacă scopul călătoriei este de afaceri cetăţenii moldoveni pot obţine viza pentru un termen de 72 de ore. Este necesară scrisoare invitaţie de la o agenţie din Iran, emisă cu cel puţin 2 zile înainte de sosire.

Programarea pentru cererea de viză este obligatorie. Ea se face online www.mfa.gov.ir; în prealabil. Aprobarea o primiţi printr-un cod e-visa expediat în e-mail şi care e necesar al prezenta la aeroportul din Iran la sosire.

Documente necesare: 

Cerinţele pentru viză:

  • Paşaport (original + copie), valabilitate minimă de 6 luni;
  • Chestionar de viză completat în 2 exemplare;
  • 2 fotografii color 4 x 6 cm;
  • Demers din partea instituţiei, unde activează solicitantul de viză;
  • Invitaţie.
     

Important!!!

-Deţinătorilor paşapoartelor în care este aplicată viza pentru Israel (valabilă sau expirată) intrarea pe teritoriul Iranului este interzisă.

-Străinii care au intrat legal în Iran, atît cei care au nevoie cît şi cei care nu au nevoie de viză, sunt obligaţi să se prezinte în termen de 8 zile din momentul intrării pe teritoriul Iranian la şeful Poliţiei din Teheran sau la un alt oficiu local al poliţiei.

-Actele de identitate şi de călătorie este necesar să le aveţi la îndemănă împreună cu citeva fotografii şi xerocopii ale pagii cu date biografice din paşaport. Neconformarea cu aceste cerinţe va rezulta cu urmărire penală şi o amendă de 500 USD.

-Intrarea în Iran este interzisă femeilor, care nu acoperă capul cu eşarfă de tip islamic, poartă vestimentaţie cu mînecă scurtă sau care nu poartă ciorapi.

Aeroportul din Chah-Bahar, Gheshm, Kish, Mashad, Isfahan, Shiraz, Tabriz sau Teheran.

Ambasada Republicii Islamice Iran din Kiev
Adresa: Kiev, str. Kruglouniversiteţkaia, nr. 12
Tel.: (+38044) 253 85 43, 253 85 01;
Fax: (+38044) 254 02 53
Site: www.iranembassy.com.ua

Просмотреть увеличенную карту

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.