REPUBLICA MOLDOVA AR PUTEA FI UN EXEMPLU ÎN ÎNDEPLINIREA ÎNŢELEGERILOR CONVENITE CU FMI

18.06.2012
Foto: delbusiness.com

Prim-ministrul Vlad Filat s-a întîlnit astăzi cu Menno Snel, director executiv în cadrul FMI, care reprezintă grupul de ţări din care face parte şi Republica Moldova.

 

Menno Snel a menţionat că se află în prima sa vizită în Republica Moldova şi şi-a exprimat admiraţia faţă de ţara noastră şi faţă de oamenii pe care i-a întîlnit aici.

 

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre situaţia în domeniul financiar-economic din regiune şi implementarea Programului de asistenţă al FMI pentru Moldova, inclusiv în contextul ultimei misiuni a Fondul Monetar în ţara noastră. Directorul executiv în cadrul FMI pentru Moldova a apreciat modul în care autorităţile Republicii Moldova îndeplinesc înţelegerile convenite cu FMI şi a opinat că ţara noastră ar putea fi un exemplu în acest sens pentru alte state.

 

"Consider că acest fapt constituie un argument pentru ca FMI să examineze eventualitatea elaborării unui nou Program de ţară cu Republica Moldova la expirarea actualului Program", a precizat Menno Snel.

 

La rîndul său, Vlad Filat a subliniat interesul ţării noastre pentru colaborarea cu FMI, menţionînd că relaţiile bilaterale, stabilite acum 20 de ani între Moldova şi Fondul Monetar, sînt bune, iar experienţa este una relevantă pentru ţara noastră. Premierul a reiterat ferma determinare a Guvernului Republicii Moldova de a implementa reformele demarate şi a exprimat speranţa că FMI va susţine şi în continuare acest parcurs al ţării noastre.

 

"Ne dorim ca noul Program de asistenţă din partea FMI pentru Moldova să fie bine structurat, iar implementarea lui să contribuie la o creştere economică sustenabilă", a spus Prim-ministrul.

 

Cu referire la ultimele evoluţii privind realizarea Programului de asistenţă convenit cu FMI, Vlad Filat a subliniat că autorităţile Republicii Moldova sînt în plin proces de ajustare a cadrului legislativ pentru asigurarea echilibrului bugetar. În acelaşi timp, Prim-ministrul a menţionat importanţa stabilităţii financiare în regiune, pentru o dezvoltare economică armonioasă a ţării noastre.

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.