UCRAINA ȘI POLONIA DESEMNATE DESTINAȚIILE ANULUI 2012 ÎN EUROPA

12.03.2012
Foto: keywordpicture.com

Comisia editorială a proiectului CNN Go a anunțat lista celor mai atractive destinații turistice ale anului 2012; printre cele mai solicitate se numără orașul Yeosu din Coreea, Antarctica, Ucraina și Polonia. Locul trei este împărțit de Polonia și Ucraina, devenind cele mai solicitate destinații europene pentru 2012 din motivul că vor fi gazdele Campionatului European de Fotbal Euro 2012.


Lista CNN Go cuprinde 7 locuri ocupate de 8 țări. Clasamentul este condus de orașul sud-coreean Yeosu care va găzdui în perioada 12 mai – 12 august 2012 Expoziția Mondială. Yeosu este urmat de Antarctica. Continentul alb trebuie vizitat înainte ca acesta să cadă pradă schimbărilor climaterice globale.


Sloganul cu care CNN își încurajează cititorii să viziteze țările care împart locul trei – Ucraina și Polonia – este următorul „Cine nu este atras de un eveniment sportiv major cu potențialul unei excursii aventuroase?”


Autorii proiectului CNN Go sînt de părerea că UEFA s-a cam plictisit de locurile tradiționale (Anglia, Franța) unde se desfășoară Campionatul European de Fotbal. Iată de ce pentru a 14-a ediție a celei mai mari competiții europene s-au ales opt stadioane – patru din Polonia și patru din Ucraina. Se pare că Polonia și Ucraina sînt țările cele mai îndepărtate din Europa de Est, unde se va aventura vreo dată UEFA.


Capitalele celor două țări – Kiev și Varșovia – vor găzdui sferturile de finală și semifinala, ultimul meci se va juca la Kiev. Cei care se grăbesc să beneficieze de o vacanță 2 în 1 trebuie să se grăbească, pentru că biletele au început să se vîndă încă din primăvara anului trecut.


Alte destinații de vacanță de pe listă, urmate de Ucraina și Polonia, sînt Pearl Harbor (Oahu, Hawaii), Calgary (Canada), Myanmar și Londra (Marea Britanie).


La inceputul anului 2011, cunoscutul ghid turistic britanic Lonely Planet, de asemenea, a desemnat Ucraina drept una din primele trei destinații turistice pentru anul 2012, fiind numită ”marea necunoscută a Europei”.


Sursa: itravel.md.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.