UCRAINA INTENŢIONEAZĂ SĂ INTRODUCĂ REGIM DE VIZE CU UE

02.08.2012
Foto: ukrainian-energy.com

„Din cauza introducerii regimului fără vize pentru europeni, noi am pierdut mijloace financiare enorme, bugetul Ucrainei rămînînd fără circa 200 de milioane de dolari anual”, a declarat deputatul ucrainean, Valeri Konovaliuk.

 

„În schimb, cetăţenii noştri stau la rînd la ambasade, plătînd pentru viza Schengen de două ori: preţul ei şi serviciile intermediarilor – în total circa 60 de euro de persoană. Însă nu există garanţii că ei vor obţine viza. MAE trebuie mai activ să apere interesele cetăţenilor Ucrainei”, a menţionat parlamentarul.

 

Potrivit lui Konovaliuk, „această problemă nu este una nouă”. „Noi, în repetate rînduri, am atenţionat că procedura de eliberare a vizei Schengen devine mai complicată şi există foarte multe refuzuri pentru cetăţenii ucraineni. Există şi refuzuri nefondate, în pofida faptului că, acum 5 ani, Ucraina a anulat regimul de vize pentru europeni şi a întreprins mai multe acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize”, a mai spus Konovaliuk.

 

Totodată, expertul Institutului pentru Politică Externă din cadrul Academiei Diplomatice de pe lîngă MAE al Ucrainei, Alexandr Palii, a menţionat referitor la problemele legate de obţinerea vizei Schengen următoarele: „Ucraina primeşte refuz din partea statelor UE doar în 3-4% din cazuri. În schimb, există restricţii din partea unor state, însă acest lucru este legat nu de politica întregii Uniuni Europene, ci de politica ţărilor respective”.


Astfel, Italia, în domeniul turismului, în primul rînd, se orientează pe piaţa europeană internă. Adică, pentru Italia reprezintă interes turiştii cu bani din UE şi statele cu care nu are regim de vize – SUA, Canada, Japonia”, a conchis Palii.


Sursa: mignews.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.