UCRAINA- OBIECTIVE TURISTICE

17.10.2012
 

Principalele atracţii ale acestui teritoriu sînt frumuseţea naturii şi istoria bogată. Multe dintre oraşe au o istorie de 500 de ani, iar altele – chiar de 900. Acestea sînt bogate în monumente, clădiri, situri arheologice şi palate impresionante. Pe teritoriul Ucrainei se află 300 de muzee, 7 rezervaţii naţionale istorice şi culturale şi peste 150 de exemple diferite de cultură, istorie, arheologie, oraşe, palate, parcuri şi arhitectură. Aici se află 80% din artefactele şi monumentele lăsate în urmă de epoca Rusiei Kievene, printre care se numără Mănăstirea Kieveană şi Catedrala Sf. Sofia. Explorarea locurilor religioase, arhitecturale şi istorice ale capitalei este fascinantă.

 

1. Capitala Kiev – leagănul civilizației rusești și, totodată, locul din care s-a răspîndit creștinismul în Europa de Est. Dispune de numeroase clădiri istorice, cea mai apreciată fiind Catedrala Sf. Sofia, cu mozaicurile şi frescele sale superbe. Catedrala a fost construită în secolul XI și are 13 domuri aurite.


2. Lvov – un minunat muzeu în aer liber, ce deţine o adevărată bogăţie arhitecturală. Centrul istoric, listat ca patrimoniu mondial de către UNESCO, este centrat în jurul pieţei pline de clădiri în stil gotic, baroc, renascentist şi rococo.

 

3. Odesa – cel mai cosmopolit oraş al Ucrainei, avînd o comunitate înfloritoare de evrei şi nici o prejudecată religioasă.

 

4. Orașul Yalta cu Palatul Livadia, locul în care s-au întîlnit Roosevelt, Churchill şi Stalin în 1945 pentru a remodela harta Europei şi locul în care ţarii își petreceau vacanţele de vară pînă la revoluţia bolşevică.

 

5. Lavra Peşterilor din Kiev – un centru major de creştinism ortodox în lumea slavă.

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.