UE PREGĂTEŞTE UN PLAN DE ACŢIUNI PRIVIND LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE CU GEORGIA

05.06.2012
Foto: epress.am

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malstrom, a declarat că UE a lansat dialogul oficial cu Georgia privind vizele. Aceasta şi-a exprimat speranţa că respectivele tratative vor fi utile pentru cetăţenii statului georgian.


Potrivit УНИАН, Malstrom a declarat că Uniunea Europeană pregăteşte un plan de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Georgia şi, cel mai probabil, documentul urmează a fi prezentat deja la începutul toamnei acestui an. Potrivit comisarului european, planul va fi similar documentelor aplicate în cazul altor ţări din cadrul Parteneriatului Estic, printre care Ucraina şi Moldova.


„Evident, evaluarea se va face individual”… Totuşi, ca structură, toate planurile sînt similare”, a spus Malstrom.

 

Ţinem să menţionăm că planurile de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru ţările Parteneriatului Estic presupun două etape: modificări legislative şi reforme pentru implementarea acestora în practică. Planurile de acţiuni se bazează pe patru direcţii prioritare: securizarea documentelor, gestionarea hotarelor, securitate generală şi dimensiunea externă, care include, între altele, politice din domeniul migraţie şi azil.


Sursa: rosbalt.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.