UNIVERSITĂŢILE BRITANICE LUPTĂ PENTRU STUDENŢII STRĂINI

02.03.2012
Foto: excel.md

Universităţile britanice intenţionează să facă tot posibilul ca planurile Guvernului privind reducerea fluxului de imigranţi să nu se reflecte asupra numărului de studenţi străini care vor alege să înveţe în Regatul Unit.

 

În acest scop, după cum a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, special organizate în centrul Londrei, preşedintele Asociaţiei Universităţilor Britanice, profesorul Eric Thomas, ei pledează pentru excluderea din statisticile de imigraţie netă a persoanelor care ajung în Marea Britanie cu vize turistice.

 

Potrivit lui Thomas, reducerea fluxului migraţiei reprezintă unul din punctele-cheie în politica internă a conservatorilor britanici, forţă dominantă în actualul guvern de coaliţie al ţării.

 

Practic imediat ce au ajuns la putere „tory”, au anunţat că planifică să reducă volumul migraţiei nete (diferenţa dintre numărul celor care sosesc şi numărul celor care pleacă din ţară) către anul 2015, de la 215 mii de persoane pînă la mai puţin de 1000 de persoane.

 

Această situaţie face ca universităţile britanice să fie destul de vulnerabile. La moment, Marea Britanie este a doua cea mai atractivă ţară pentru studenţii străini, fiind devansată doar de SUA.


Sursa: BBC

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.