VÎNĂTORII PUŞI PE TREABĂ: S-AU ÎNMULŢIT VULPILE ÎN MOLDOVA

31.01.2012
Foto: animals.nationalgeographic.com

Şase vulpi doborîte în doar cîteva ore. Oamenii au ieşit înarmaţi cu puşti, pentru a vîna vulpile care s-au înmulţit, în ultimul timp, pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Academiei de Ştiinţe, la o mie de hectare ar trebui să fie doar două vulpi. Acum, însă, numărul acestora a ajuns la 40.

 

"În perioada iernii, ele se grămădesc pe lîngă sate şi aici putem să le găsim. Astăzi participăm la o vânătoare de vulpi cu cîini dresaţi, cu vînători experimentaţi şi sperăm să avem noroc", a menţionat Oleg Ciocoi,  preşedintele   Asociaţiei Vînătorilor şi Pescarilor.

 


Vînătorii spun că organizează astfel de acţiuni în toată republica şi speră că pînă la primăvară, vor reuşi să reducă numărul vulpilor. Această ocupaţie  le aduce şiprofit. În prezent, o blană de vulpe poate fi vîndută cu 150 de lei.


De la deschiderea sezonului de vînătoare au fost vînate peste şapte mii de vulpi. În urma unei evaluări a Academiei de Ştiinţe din Moldova, pe tot teritoriul ţării sunt peste 45 de mii de vulpi care trebuie vînate.

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.