Obiective turistice - Malta

Lungimea cordonului litoral: 196.8 km

Punctul maxim: Muntele Dingli 253 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +356

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/mt.htm

 

Amplasată în centrul celei mai albastre dintre mările Europei, Malta a exercitat, încă din cele mai vechi timpuri, o deosebita putere de atracţie asupra marilor cuceritori ai epocilor. Teritoriul ei cuprinde ape limpezi de culoare albastră, golfuri izolate, plaje cu nisip şi sate tradiţionale, în care au loc petreceri animate.“Maltezii” plini de viaţă, inimoşi, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, au un mod unic de a-ţi ura “Bine-ai venit!” – un amestec de serenitate și ospitalitate tradiţională.

 

1. Capitala La Valletta – plină de arhitectură barocă în stil maltez. El găzduieşte renumitul Muzeu de Arte Frumoase, adăpostit într-un palat din sec. XVIII, Catedrala Sf. Ioan şi Muzeul Naţional de Arheologie.

 

2. Mdina– unul dintre cele mai frumoase exemple de oraşe medievale cu ziduri. Aici se află renumitul Palazzo Falzon în stil normand.

 

3. Orașul Rabat – bisericile baroce Sf. Paul, catacombele Sf. Agatha şi vila romană.

 

4. Grota Albastră – locul în care, potrivit legendei, sirenele îi atrăgeau pe marinari prin cîntecele lor. Patru peşteri reflectă culorile strălucitoare ale coralilor şi mineralelor din piatra de calcar.

 

5. Satul arheologic Tarxien, situat lîngă orașulPaola. Aici se află un templu neolitic, Hypogeum– complex subteran de camere mortuare pe trei nivele, vechi de 3000 de ani şi Ghar Dalam (Peştera Întunecată), unde au fost găsite rămăşiţe de specii de păsări şi animale dispărute.
 

Vacanţă plăcută!