Am fost deportată din Turcia si vreau sa-mi anulez interdicția de intrare. Unde urmează să mă adresez?

Sancțiunile de intrare nu presupun doar perioada acestora. De asemenea, este prevăzută si obligativitatea achitării amenzii corespunzătoare pe teritoriul Republicii Turcia.


Dacă ați reușit să achitați amenda înainte de a părăsi teritoriul Turciei, procesul de anulare a sancțiunilor de intrare pe teritoriul Turciei ar fi unul mai ușor pentru Dvs. Țineți cont că, amenda poate fi achitată doar în Turcia. Pe teritoriul Republicii Moldova această acțiune este imposibilă. Singura soluție ar fi să întocmiți o procură în cazul dacă aveți persoana corespunzătoare în Turcia pentru a fi împuternicită în scopul achitării amenzii.

 

Chiar dacă a expirat termenul interdicției de intrare, aceasta nu vă scuteșete de obligativitatea achitării amenzii.


Prin urmare, pentru anularea interdicției urmează să achitați amenda, precum și sa aveți motive bine intemeiate și justificativ corespunzătoare de intoarcere, in baza cărora Consiliul de Securitate al Turciei va primi decizia de anulare a deportului si de eliberare a vizei.


Mai multe detalii în acest sens le puteți obține contactînd reprezentanții Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova.